Részt vettünk az MWU kongresszuson

kongresszusA Maccabi VAC vezetőségéhez csatlakoztak a budapesti Maccabi Európa Játékok szervezőbizottságának képviselői, hogy részt vegyenek az Izraelben rendezendő, éves Maccabi Világkongresszuson.  A plénum előadásainak és a sportbizottságok üléseinek középpontjában a nyári Maccabi Világjátékok (Maccabiah 2017) állt. A világ harmadik legnagyobb sporteseményének szervezési munkáját végigkísérni, valamint betekintést nyerni a kulisszák mögé, remek lehetőség volt a szervezőknek. A legjobb módszereket beépítve a szervezési munkákba,  gördülékenyen és magas színvonalon tudják majd hasznosítani a budapesti Maccabi Európa Játékok során, 2019-ben. A kongresszuson többek között szó volt a regisztrációs rendszer működéséről, a logisztikai feladatokról, a résztvevők szálláshelyeiről, az önkéntesek toborzásáról és koordinációjáról, a különböző korosztályok versenyeiről, valamint a sport mellett a kulturális programkínálat egyes elemeiről is.

A Maccabiah nemcsak az előkészületi munkákban támpont, hanem PR értéke is kulcsfontosságú az EMG2019 népszerűsítését tekintve. A kongresszuson születtek meg az első megállapodások abban a tekintetben, hogy a 15. Maccabi Európa Játékok milyen kommunikációs csatornákon jelenik meg a világ egyik legrangosabb sporteseményén, ahol a hazai játékok potenciális résztvevői is nagy számban jelen lesznek.

FullSizeRenderA stratégiai együttműködés keretein belül Stern Péter, az EMG2019 Sport Szervezői Kft. cégvezetője és Jusztin Ádám, a Maccabi VAC elnöke bemutatták a budapesti Játékok népszerűsítésére készült, angol nyelvű videót, amelyet eddig csak online láthattak a világ Maccabi szervezeteinek vezetői az EMG2019 hivatalos Facebook oldalán.

Az EMG2019 vezetősége továbbá örömmel jelentette be, hogy még a tavalyi kongresszuson egy zsidó sport és kulturális központ felépítése még csak tervezett beruházásként szerepelt, azóta viszont a konkrét egyeztetések is elindultak az infrastrukturális fejlesztés kapcsán. A létesítmény logisztikailag kulcsfontosságú lesz a Játékok alatt, a Játékok után pedig a nemzetközi és a hazai zsidó közösség sport és kulturális programjainak helyszínéül szolgál majd. A megannyi zsidó sport, oktatási és kulturális program mellett otthont ad majd más közösségeknek is a nyitás és elfogadás jegyében.

A 2019-es regionális játékok mellett az ez évi budapesti tesztversenyek is felkeltették a Maccabi tagországok képviselőinek figyelmét. Idén két nemzetközi megmérettetésre kerül sor: áprilisban futsal bajnokság, míg decemberben hanukai ünnepséggel egybekötött vízilabda kupa várja szeretettel a külföldi játékosokat Budapesten.