Sport Poha-Rak készségfejlesztő program

A Maccabi Vívó és Atlétikai Club 2012 januárjában sikeresen vezette be a Scheiber iskolában Sport Poha-Rak  (speed stacks) készségfejlesztő programot . A szakmai bemutatón az alsó tagozat összes osztálya részt vett és a trénerek bevonták a tanárokat is bemutatóba .

A program lehetőséget biztosít az eszköz beszerzésre és az egyének , osztályok és iskolák közötti sportversenyek lebonyolítására . Sportág jellemzője, hogy 28 országos szakszövetsége van, évente rendeznek korosztályos világbajnokságot, s számon tartanak világcsúcsokat is.

Sokszínűségét jelzi, hogy mozgásanyagát számos országban beépítették az óvodai, illetve az iskolai testnevelés oktatási anyagába. Olyan fizikai és szellemi erőkifejtést igényel, amit mindkét nem, minden korosztály, s a mozgásukban korlátozott, például kerekes székben ülő embertársaink is végezhetnek. Szükséges készleteket az iskola a Maccabi VAC-tól kapja a saját részre vásárolt készleteket pedig a Maccabi VAC szerzi be kedvezményesen a diákoknak . A bemutatón részt vett a Scheiber iskola több olyan tanulója is, akik a nyár folyamán részt fognak venni több versenyen is.

A Maccabi VAC Hungary vezetősége 2012- es tanév során kiemelten kezeli a közösségi és készségfejlesztő programokat.