Izraeli Külügyminisztérium egy speciális programot hozott létre fiatal zsidó vezetőknek

28 ország 35 fiatal vezetője gyűlt össze 2018 június 24 és július 5. között.  Az Izraeli Külügyminisztérium egy speciális programot hozott létre fiatal zsidó vezetőknek. Ebben a programban idén a Maccabi VAC egyik vezetője Szőke-Visontai Gábor került kiválasztásra az Izraeli Magyar Követség által. 

A program célja , bemutatni az ország helyzetét, hel yi kihívásait és megoldásait és átfogó képet alkotni a modern Izraelről. Jeruzsálem , Tel-Aviv, Beer Sheva, Kiryat Gat, Isifiya, Sderod, Herzilya, Bental (megfigyelő állás), Haifa majd ismét Jeruzsálem helyszínek előadói adtak  teljesebb és minden részletre kiterjedő magyarázatot az ország jelenlegi helyzetéről.

A résztvevők Találkoztak vallásosokkal, reformerekkel, migránsokkal, Drúz, Etióp, Beduin és Palesztin érdekképviseletekkel, politikusokkal és befektetőkkel, polgármesterekkel és tisztség nélküli gondolkodókkal 12 napon keresztül. A program intenzív és rendkívül hatékony volt.

A szövetség ami a résztvevők között köttetett reményeink szerint egy új lehetőséget teremt mind a diaszpóra, mind az Izraeli kapcsolatok között. Magyarországon a Maccabi VAC kiemelten fontosnak tartja a Zsidó Kultúra és Cionizmus megjelenését a sporton keresztül és partner a hasonló programok támogatásában.