JCC Maccabi Játékok Omahában

A Maccabi Vívó és Atlétikai Club 2010 augusztusában részt vett az Egyesült Államokban (OMAHA) megrendezésre került JCC Maccabi játékokon. Ezen a több mint ezer versenyzőt felvonultató versenyen a Maccabi VAC Hungary sportolói kiváló eredményt értek el . Sportolóink kitűnően és az elvárásoknak maradéktalanul megfelelően képviselték Magyarországot , Európát ,és a Magyar és Európai zsidóságot .

Versenyzőink a Maccabi VAC Hungary csapata:

Lisowsky Luna

Nagy Dávid

Stern Dániel

Galambos Máté

Szepesi Bence

Csapatvezető: Lior Harari

A Magyar küldöttség 6 arany 2 ezüst és 3 bronz éremmel zárta a több mint ezer indulót számláló versenyt ahol egyetlen Európai országként az Európai zsidó sport elismerését is magunkénak tudhattuk. Ehhez a sikerhez járult hozzá a Maccabi VAC több vezetője és támogatója valamint a sportolók szülei .

Külön köszönet az omahai szervezőknek a nagyszerű verseny megszervezéséhez és hogy támogatták a Magyar csapat szereplését. Őszintén azt gondoljuk, hogy a magas színvonalú sport teljesítmény mellett fontos a zsidóság és a Maccabi szellemiségének képviselete .

Fontos számunkra hogy elnökségi tagunk Lior Harari, a Magyar küldöttség vezetője Magyarországon élő Izraeliként vezette a csapatot. Ezzel képviselte a Magyar – Izraeli kapcsolatok erősségét és a Maccabi kapcsolatépítő erejét.

Reméljük a jövőben is több sportoló erősítheti a Maccabi VAC csapatát a nemzetközi és hazai versenyeken eredményesen.