Fontos információk a Maccabi VAC delegáció-tagoknak

Kedves Delegáció Tagok!

A napokban véglegesen lezárult az ez évi Maccabi Európa Játékok regisztrációja. Üdvözöllek benneteket a magyar delegáció tagjai között. Örülök, hogy mi lehetünk a delegáció vezetői és külön öröm, hogy ilyen népes küldöttséggel utazhatunk a játékokra.

A Maccabi Európa Játékok célja nem csak az, hogy versenyzési lehetőséget nyújtson a különböző országokban működő Maccabi klubok sportolóinak, hanem az is, hogy ezeket az embereket, bennünket, megismertesse egymással és a nemzetközi zsidó közösséggel valamint Izraellel.

Ezen az eseményen, amely az egyik legnagyobb zsidó közösségi rendezvény Európában és a legnépesebb zsidó sportesemény, mi fogjuk képviselni Magyarországot, a magyar zsidó közösséget.

Úgy gondoljuk, ez nagy megtiszteltetés mindannyiunk számára és egyben nagy felelősség is. Rajtunk keresztül fogja több mint 2000 sportoló és számos néző megítélni országunkat és a magyar zsidó közösséget.

Sokatoknak (a csapat több mint felének) életében ez lesz az első alkalom, hogy részt vesz ilyen sporteseményen. Ez már önmagában is egy különleges élmény, az pedig, hogy mindez a Maccabi Európa Játékok keretében történik, még feledhetetlenebbé tudja tenni ezt az időszakot.

A Maccabi World Union és a Maccabi European Confedarataion versenyei mindig közelebb álltak a mindenki által ismert, Coubertin bárónak tulajdonított mondáshoz: „Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos”. Ugyanakkor joggal lehetünk büszkék mindazokra a csapatunkból, akik eddigi sporttevékenységük során már bizonyították kiemelkedő képességeiket.

A MAGYAR KÜLDÖTTSÉG 3 csapatsportban, Férfi Vízilabda , Férfi Futsal , Férfi Junior Futsal, és számos egyéni sportban , közel 60 fős delegációval érkezik majd Berlinbe !

 

Néhány alapvető információ:

Berlin Németország fővárosa, egyben Németország egyik tartománya (szövetségi állama) és a Berlin/Brandenburg Régió centruma. 3,5 millió lakosával Németország legnépesebb és kiterjedésében is legnagyobb városa. Berlin a politika, média, kultúra és tudomány egyik fontos európai központja. A város fontos közlekedési csomópont és egyike Európa leglátogatottabb nagyvárosainak. Mindezekben szerepet játszanak nemzetközileg elismert egyetemei, kutatóintézetei, operái, színházai és múzeumai. Berlin a világ minden tájáról vonzza a művészeket és a kulturális területen dolgozókat

Berlinben az évi átlaghőmérséklet 8,9 °C, és átlagosan 581 mm csapadék esik, ami Németországban nem számít soknak. A legmelegebb hónap a július és augusztus 18,5 °C, illetve 17,7 °C-kal. A leghidegebb hónap a január, -0,6 °C és -0,3 °C közötti értékkel. A legcsapadékosabb hónap nagy átlagban a július, 70 mm-nyi csapadékkal. A legszárazabb hónap a február, 33 mm-nyi összeggel.

A két német állam egyesítésével a megosztottság megszűnt, ebben jelentős szerepet játszott Magyarország is. 1990. december 2-án szabad választásokat tartottak.

Berlin 1991 óta Németország fővárosa, az állami hivatalok Bonnból fokozatosan visszatelepültek a városba. 1999. szeptember 7-én a Bundestag, 2000. szeptember 29-én pedig a Bundesrat is visszaköltözött a városba.

Berlin 3,4 millió lakosával Németország legnépesebb városa, messze megelőzve a második Hamburgot és harmadik Münchent, melyek együttvéve sem érik el Berlin lakosainak számát. A Berlin-Brandenburg régió 5,9 millió lakost számlál és ezzel a második legnagyobb Németországban a Rajna-Ruhr vidék után.

Az 1936. évi nyári olimpiai játékok, hivatalos nevén a XI. nyári olimpiai játékok egy több sportot magába foglaló nemzetközi sportesemény volt, melyet 1936. augusztus 1. és 16. között rendeztek meg a németországi Berlinben. A helyszín és az időpont is sokunk számára megrendítő, ugyanakkor felemelő is. Berlinben a vészkorszak kezdetén megrendezett olimpia helyszínén fognak a zsidó sportolók versenyezni közel 80 évvel később.

 

Időpontok:

 

2015. május 10. vasárnap:

Maccabi VAC Sportnap 9.00-17.00

helyszín: Marczibányi Sportcentrum – Marczibányi tér www.maccabi.hu

 

2015. május 21. csütörtök: 

Csapattalálkozó, felkészítés, tájékoztató 17.30 helyszín: IKI

 

2015.június 7. vasárnap:    

Fun Run futóverseny 9.30 www.funrun.hu

 

2015. június 25. csütörtök:

Csapattalálkozó, biztonsági tájékozató 17.30 helyszín: IKI

 

2015. július 22. szerda:    

Csapattalálkozó, felszerelés kiosztása, Frankel Zsinagóga

16.00 – 19.00 óráig (részletes beosztás később)

 

2015. július 24. péntek:

Frankel Zsinagóga – Kiddus

 

2015. július 27. hétfő:     

Indulás – Berlin EMG 2015

 

2015. július 28. kedd:   

Megnyitó

 

2015. augusztus 5. szerda:  

Záróünnepély

 

2015. szeptember 20. vasárnap: 

Csapattalálkozó 17.00 óra

A csapattalálkozón a megjelenés kötelező!

 

Felszerelés:

A verseny sportfelszerelésről minden sportolónak magának kell gondoskodnia (teniszütő, vívóruha, nyereg stb.) Amennyiben ettől eltérünk egyes sportágakban akkor arról külön tájékoztatást küldünk.

A Maccabi VAC biztosítja a játékok idejére a felszerelést, a megnyitó ünnepség bevonulására az egyenruhát valamint a záró ünnepségre az egyen ruházatot. A játok idején a felszerelés viseletét külön öltözködési protokollban szabályozzuk.

Biztosítás:

A játékok időtartama alatt a résztvevők baleset- és poggyászbiztosításáról mindenki maga személyre szabottan gondoskodik. Az érvényes baleset- és poggyászbiztosítás mindenki számára kötelező. Javasoljuk az EU betegbiztosítási kártya kiváltását mindenkinek!

Kapcsolattartás:

Minden csapatvezetőnél lesz 1-1 db Németországban használható mobiltelefon. A telefonszámlistát elküldjük mindenkinek lehetőleg még az indulás előtt!

Minden szálláshelyen lesz Wi-Fi és/vagy internet kapcsolatú számítógép. Javasoljuk a gördülékeny és olcsó kommunikáció érdekében, hogy használjátok okos telefonjaitokat és laptop/táblagép eszközeiteket. A játékok helyszínein történő internet használati lehetőségekről részletes tájékoztatást adunk majd a csapattalálkozón.

Orvosi vizsgálat, dopping, biztonság:

Minden utazónak nyilatkoznia kell, hogy részt vett sportorvosi vizsgálaton (6 hónapnál nem régebbi orvosi igazolás kötelező), hogy nem használ doppingszert, és hogy részt vett a június 25-ei találkozón és a biztonsági felkészítésen. Ezeket a nyilatkozatokat a július 22-ei találkozón kell majd aláírnotok. A 18 év alatti utazóknál szülői nyilatkozatra is szükség van, a június 25-ei találkozón legalább egy szülőnek részt is kell vennie.

Költségek:

Köszönöm mindenkinek, hogy az utazási költség önrészét időben befizette. Nyilván mindenki előtt ismert, hogy az utazók a teljes költségnek csak egy töredék részét fizetik. Ezért szeretném felsorolni mindazokat, akik eddig támogatták a csapatot és a ti utazásotokat lehetővé teszik:

Magyar Cionista Szövetség, MWU (Maccabi World Union), Maccabi VAC Hungary , EMC

(European Maccabi Confedaration), MAZSIHISZ, MTK .

 

Ha kérdésetek van, tegyétek fel akár e-mailben, akár bármelyik találkozón személyesen.

Jó felkészülést kívánunk mindenkinek, Maccabi VAC Team Hungary!

 

Knopp András             Lakos András             Kőszegi Juci                           Assaf Shemes

Alelnök,                             Csapatvezető                   Junior Csapatvezető                  Csapatorvos

Delegációvezető                                                          Oktatási Vezető                         Biztonsági Vezető

 

Jusztin Ádám                          Mezei Katalin                                     Vikor András

Elnök, Delegációvezető              Junior Csapatedző                                 Csapatvezető

 

Elérhetőségek:

Jusztin Ádám:          adam@maccabi.hu

Lakos András:         andraslakos@gmail.com

Knopp András:        emg2015@maccabi.hu

Kőszegi Juci:           info@maccabi.hu

Mezei Katalin:          mezei7katalin@gmail.com

Assaf Shemesh:       shemesh.dr@gmail.com