“Együtt az ár ellen”

„ Aki megment egy életet, egész világot ment meg”

Kevesek előtt ismert, hogy a II. világháború egyik legnagyobb és sikeres embermentő akciója Magyarországon volt. Különböző szervezetekhez tartozó cionista fiatalok az embertelenség időszakában életüket nem kímélve 15 000 fiatalt szöktettek ki Palesztinába, Románián keresztül.

Később a nyilas uralom idején zsidók ezreit mentették meg az általuk hamisított Schutzpass (Védlevél) segítségével. És ami talán a legfontosabb, Budapest ostroma idején 50 gyermekotthont működtettek és ott 6000 gyerek élhette meg a felszabadulást.

Mindezek a tények még a zsidó közönség körében sem igazán ismertek, de lehet, hogy az Ön rokona, ismerőse is a megmentettek között volt, vagy éppen megmentő volt. 

David Gur (Grósz Endre) aki az ellenállás egyik vezetője volt megírta ennek a kornak a történetét és több évtizedes kutatómunkával összegyűjtötte az ellenállás résztvevőinek életrajzát. A hiánypótló mű évekkel ezelőtt már megjelent héberül és angolul.

Mi most az Ön segítségét kérjük, hogy a könyvet magyarul megjelentetve és a középiskolákba és nyilvános könyvtárakba eljuttatva a fiatalok is megismerjék a történelmi valóságot.

“Együtt az ár ellen” címen jelenne meg a könyv, ha Ön is segít. 

Az „Együtt az ár ellen” Alapítvány támogatókat keres, akik adományaikkal lehetővé teszik a könyv megjelenését.

Minden adományozó nevét a könyvben feltüntetjük és a legalább 10 000Ft-ot adományozóknak egy számozott tiszteletpéldányt is eljuttatunk. (A könyv várható bolti ára 5000 Ft.)

Kérjük, hogy adományukkal segítsék a könyv megjelenését!

Az alapítvány számlaszáma: 11713012-20007470 (OTP Bank)

(külföldről: IBAN szám: HU37117130122000747000000000)

Támogatásukat előre is köszönjük:

„Együtt az ár ellen” Alapítvány nevében:

dr. Kardi Judit