5 napos Homokháti Hungária Kupa Szegeden

A Maccabi VAC szervezésében került sor a Homokháti Hungária Kupa nemzetközi tájfutó versenyre közel 2000 versenyzővel 20 országból, legnépesebb csapat Lengyelországból és Oroszországból jött.

Este 8 órakor Monspart Sarolta, a tájfutás első világbajnoka, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke nyitotta meg ünnepélyesen a versenyt .A verseny résztvevői megtekinthették a gyönyörű Szegedi zsinagógát ami mindenki számára nagy élmény volt .

Említést kell még tennünk arról az izraeli tájfutó csapatról, akik a Maccabi VAC meghívására érkeztek a Homokháti Hungária Kupára. Költségeiket teljes mértékben a rendezők állták, nekik csupán az utazási költséget kellett finanszírozni. Étkezésükről a 4 csillagos Colosseum hotelben, szállításukról a verseny helyszíneire való eljutásra és más programokról a rendezők gondoskodtak. Nem csoda, hogy maximális elégedettséggel, kellemes élményekkel és egy életre szóló emlékkel tértek haza a Szentföldre.

Összességében sikerült olyan, nagy tömegeket megmozgató, minden részletre kiterjedő, magas színvonalú versenyt szervezni, melyet nehéz lesz jövőre a következő Hungária Kupa szervező gárdájának túlszárnyalni .Reméljük a MACCABI VAC név fogalommá válik a tájfutók körében .