3. Fun Run – Fuss azért, amiben hiszel!

2013 június 9-én megrendezésre került a 3. Közösségi Fun Run Futóversenyt.

Idén 12 non-profit, zsidó szervezet vett részt, köztük mindkét zsidó Iskola, valamint a zsidó óvoda is. 410 résztvevő futott a szervezetek különböző céljaiért, ezzel összesen 690.000 forint adományt összegyűjtve. A futótáv 1, 5, vagy 10 kilométer volt.

A futást Őexszellenciája, Ilan Mor, Izrael Állam nagykövete nyitotta meg, aki az 1 km-es távot le is sétálta a többi résztvevővel együtt.

A 2013-as különleges év a Maccabi VAC számára a júliusi, 19. Maccabiah miatt. Annak érdekében, hogy szimbolikus összeggel, de támogassák a magyar delegációt, arra kértük az idén résztvevő szervezeteket, hogy bevételük 10%-át ajánlják fel számunkra, és ennek a kérésnek minden szervezet eleget is tett. A delegáció pedig a Fun Run utolsó felvonásaként, a színpadon debütált a magyar közönség és közösség előtt.

2013 júniusa árvizeket hozott Magyarországnak. A Duna szintje rekordmagasságú volt. Ebből kifolyólag a Fun Run napján sok olyan futónk, aki részt vet volna az eseményen, inkább önkéntes munkát végzett a Duna partján.

A szervezők nagyon elégedettek a Fun Run eredményeivel, és már várják a következő évi futást, ahol még több résztvevő szervezetre illetve futóra számítanak.

50 önkéntes segítette a munkát a nap folyamán, akik nélkül nem jöhetett volna létre egy ilyen sikeres Fun Run.