A Maccabi Világjátékok a legnagyobb zsidó esemény a világon. Négyévente több, mint 10 000 fő (sportolók és kísérők) vesz részt a versenyen. A világon, a negyedik legnagyobb sporteseményként tartják számon.

A Maccabi VAC 1989-óta vesz részt a Maccabi Játékokon. Az egyesület képviseletében számos sportoló és sportvezető utazik Izraelbe, hogy találkozzon a több mint 9000 zsidó sportolóval, akik 70 különböző országból érkeznek.

A Maccabiah résztvevői, férfiak és nők, fiatalok és idősek, amatőrök és professzionális versenyzők, akik összemérik tudásukat számos sportágban, rengeteg helyszínen.

A Maccabiah több, mint verseny!

A sport és a versenyzés egy olyan kapu a zsidók számára, amin keresztül közelebb kerülhetnek a közösség, és a zsidó élet minden területéhez. A Maccabiah a zsidó identitás megélésének egy olyan pozitív üzenete, ami minden sportot szerető zsidó számára kiemelkedő esemény.

A 2017-as Magyar Delegáció a legsikeresebb, és a legnépesebb delegáció volt a Maccabiah magyar részvételének történetében. 

A Maccabiah alatt a résztvevők a versenyeken kívül megismerhetik az országot, találkozhatnak zsidó sportolókkal a világ minden pontjáról. Betekintést kapnak az ígéret földjének kultúrájába és gazdag szépségeibe. A programok során a sportolók koncertekre, kulturális programokra is eljutnak az ország teljes területén.

A hazatérő Magyar sportolók feltöltődve energiával, elhivatottan folytatják tevékenységüket. Számukra a zsidó elkötelezettség kimagasló fontosságú lesz a környezetükben.

A sportolóknak az izraeli verseny sokkal több mint egy verseny, megismerése saját kultúrájuknak és jövőjüknek. Egy cél, ami szorosan kapcsolódik Izraelhez és a zsidó kultúrához.

A Maccabi VAC meggyőződése, hogy a sport egy kitűnő lehetőség közelebb kerülni a zsidó élethez.

Minden sportoló, aki részt vesz a versenyen, nagykövete lesz a Maccabiah versenynek, a zsidó sportnak és a Maccabi Világ közösségének!

 

Maccabiah 2017

 

120 fős magyar delegáció részeként 100 sportoló versenyzett a 20. Maccabi Világjátékokon. Minden idők legnagyobb magyar delegációja vett részt az izraeli játékokon, melyen idén 80 országból mintegy 10 000 sportoló érkezett.

Jusztin Ádám, a Maccabi VAC zsidó sportegyesület vezetője, a delegáció csapatkapitánya elmondta, hogy a magyar csapat már a kéthetes rendezvény félidejére túlszárnyalta a négy évvel előtti teljesítményét.

Magyar sikerek:

Schrödl Anita, junior kard: ezüst 

Binet Regina, női tőr: bronz
Gátai Róbert, férfi tőr: ezüst
Singer Martin, férfi kard: bronz

A férfi kard és a férfi tőr csapat is bronzérmet nyert!

A magyar taekwondocsapat a legeredményesebb külföldi csapat a Maccabián!
Murinai Dániel, 87 kg: arany
Gulyás Ádám, 87 kg: ezüst
Rizmayer Norbert, 58 kg: bronz

Békési Dániel, 4×200-as gyorsváltó úszás: bronz

Becsey János kétszeres paralimpiai bajnok, négyszeres paralimpiai világbajnok bronzérmet nyert úszásban 50 pillangón és 50 mellen. 

Női vízilabdacsapat: ezüst

Férfi vízilabdacsapat: ezüst

Kunos Zsuzsi, karate kumite felnőtt kategória: arany

Sterck Laura, karate open: arany

Kroinstein Bálint, karate: ezüst

Kádár Elvira és S. Ernlib (ISR) női asztalitenisz páros: bronz

Bakó Szilvia asztalitenisz junior egyéni: ezüst

Perjés Fanni, 800 méter futás: bronz

Lőwy András, 10 km-es futás: bronz

Boros Zsófi, triatlon: ezüst

Bridzscsapat: ezüst

Szívből gratulálunk minden versenyzőnknek! 

 

Maccabi_rollup_2017_85x200_layout-09_final

 

Korábbi képek:

Maccabiah: http://maccabi.hu/maccabi-media/nggallery/16-maccabiah-2001

 

Korábbi videók: